En stor bolle fullt av grønnsaker. Fullt av kvalitetsrike proteiner, sunt fett og lange karbohydrater. Fargerikt, næringsrikt og mettende. Dette er buddha bowl.

Se i kjøleskapet. Hvilke grønnsaker har du? Har du grønnsaker i det hele tatt? Nei? Dra til butikken og kjøp dine 6, 8 eller 10 favorittgrønnsaker og rotfrukter. Ja? Sleng det i en stor bolle. Litt av alt. Alle grønnsakene du helst ikke ville spist rå kan du koke, steame eller steke.

Belgfrukter er et must. Den billigste proteinkilden du finner. Edamamebønner, kikerter, linser, svarte bønner, hvite bønner – velg de aller beste eller ta litt av alt. Ikke tenk på om grønnsakene faller sammen i smak. Det gjør det. Fyll opp bollen så stor som buddhas mage.

Hvilken dressing du bruker er også valgfritt. Har du allerede en god dressing, bruk den. Jeg valgte å lage min egen hvor jeg inkluderte tahini, altså sesamsmør, for å få i sunne fettsyrer, samt jern og kalsium.

For dressing:

  • 1 ss tahini
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ts sitronsaft
  • 1/4-1/2 ts sriracha saus (lag den så sterk du vil ha den)

I min buddha bowl idag har jeg; steamet søtpotet og gulrot, og mais som kilder til karbohydrater og antioksidanten betakaroten, en frisk tomat som er rikt på antioksidanten lykopen, crispy brokkoli stekt i panne,  kikerter og edamamebønner som kilder til protein. Visste du at brokkoli består av 3,2 gram protein per 100 gram?

Processed with VSCO with f2 preset

Det beste med buddha bowls er at man spise seg så god og mett uten å få dårlig samvittighet for det. Denne food-babyen kan du kose deg med.