For å spare litt penger prøver jeg alltid å bruke ingredienser vi har hjemme til å lage noe digg. Derfor er det alltid lurt å ha krydder hjemme, så man slipper å kjøpe dyre sauser for å få god smak på maten. Indisk krydder er essensielt i vårt kjøkken, man kan lage så gode gryteretter av det!

 • 1 boks hakkede eller hele tomater
 • 1 løk, små terninger
 • 1 paprika, små terninger
 • 1/2 chili eller 1/2 ts chilipulver
 • 1/2 ts ingefær
 • 1/2 ts hvitløk
 • 1/2 ts tørket koriander (ikke nødvendig)
 • 1 ts gurkemeie
 • 1 toppet ts garam masala
 • 1 toppet ss tandoori masala
 • To bokser kikerter (ca 500g)
 • 1/2 boks lett kokosmelk
 • en håndfull Koriander
 • Ris

Start med å koke opp vann til risen, og følg instruksene på den risen du har. Jeg brukte basmatiris.

Stek løken og chili i en gryte eller en dyp stekepanne til løken blir litt gjennomsiktig før du tilsetter all krydderet med en gang. Ta så i paprika og bland det godt sammen. Hell ut boksen med tomater og la blandingen småputre i 5 minutter. Hell så i kikertene og kokosmelken.

Personlig er jeg ikke superfan av for mye kokossmak, og liker å bruke Lett Kokosmelk. Siden denne inneholder en del vann i forhold til vanlig kokosmelk må den reduseres mer, altså koke mer slik at mye av vannet fordampes. La derfor gryten småkoke i ca 10 min til vannet har fordampet, så får du riktig konsistens. Når den er ferdig kan du slå av platen og ta i hakket koriander. Koriander smaker mest jo ferskere de er, så ved å ta det inn rett før servering vil du få en nydelig smak til maten!

Server med litt brokkoli eller ta i spinat i gryten før du serverer for å inkorporere mer grønt og essensielle vitaminer og mineraler.

dsc00103

Varm og fyldig middag, perfekt for en kald vinterkveld. Dette kaller jeg soul food.

dsc00100

 

Julia