Gode, varme og fyldige supper er alltid en craving for meg når det er grått og kaldt ute. Idag ble det en litt spicy type fordi sterk mat også hjelper med å varme kroppen!

  • 1 medium/stor søtpotet
  • 1/2 løk
  • 1/2 boks lett kokosmelk
  • 1/2 boks (4 ts) rød curry paste  (jeg brukte Santa Maria)
  • 1 ss tørket kafir lime blader
  • 4 ss soyasaus
  • 1 båt lime
  • koriander til pynt

thumb_dsc00137_1024

Starte med å kutte søtpoteten, gulroten og sellerien i terninger, før du så legger det i en gryte med vann til det dekker grønnsakene. La det koke til de er myke. Her har jeg ikke en eksakt tid, men stikk gaffelen gjennom gulroten for å kjenne. Det bør ikke ta mer enn ti minutter.

Når det er kokt ferdig kan du slå av platen og ta frem stavmikseren for å blende det til suppe-konsistens (kan også blendes i en smoothieblender o.l.). Tilsett så kokosmelken, curry pasten, limeblader og soyasaus og sett på platen på medium varme. La det småkoke i ti minutter.

Voila! Topp suppen med fersk koriander og lime, og du har en søt, spicy og syrlig suppe som varmer sjelen.

 

Julia