Frisk edamame dip

Avocado er en av de diggeste, men dessverre dyreste frukten som selges på markedet. Man kan selvfølgelig kjøpe det  billigere i nettposer på Grønland eller Carl Berner, men i blant vil man bare handle på den første og nærmeste butikken rundt hjørnet. Av den grunn har jeg unngått å kjøpe denne frukten, da verken Matkroken eller Coop Mega selger avocado til en rimelig pris.

Men for tiden har lysten på avocado-toast og guacamole til tacoen blitt sterkere, og typen har ofte spurt meg om man kan lage guacamole uten avocado og hvordan kan man lage noe lignende, bare billigere. Det var da jeg fant frem edamame-posen jeg hadde i fryseren og korianderen fra kjøleskapet. Etter litt miksing og triksing fikk jeg ikke laget 100% guacamole, men det var ikke langt unna!

Resultatet ble en blanding mellom proteinrik hummus og fettredusert guacamole. Så friskt og godt! Passer perfekt til i veggiewraps eller sandwicher, som dip til ris- og maiskaker eller til min favoritt; hjemmelagde søtpotetfries.

  • 150 g edamame
  • 50 g kikerter
  • juicen av 1/2 sitron
  • Nesten en håndfull koriander (8g)
  • 1 fedd hvitløk
  • 50-100ml vann (tilsett mengde etter ønsket konsistens)

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Til neste gang vil jeg kanskje prøve å blande en halv eller hel avocado for å få en litt mer kremete konsistens, og på denne måten kan man også få større volum av guacamole mye rimeligere. Miks inn hakkede tomater og rødløk på slutten for å få en enda mer guac-feeling. Prøv!

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Roffe

    Nice! Denne skal testes ut 😀

Leave a Reply