Under tøffe eksamenstider eller bachelorperioder har man ikke alltid tid eller ork til å lage gode og næringsrike måltider. Smoothies kan da være en perfekt løsning på å få i seg rikelig med antioksidanter når kroppen er under stress. Antioksidanter som vitamin C, vitamin E og betakaroten kan hindre frie radikaler i å skade blant annet cellemembraner og DNA.

Her en en ny smoothie jeg har hatt dilla på i det siste, da jeg ikke har orket å bruke så mye tid på kjøkkenet.

  • 1/2 banan
  • 100 g bringebær (frossen)
  • 100 g mango (frossen)
  • 1 appelsin
  • 1 ss linfrø
  • 1 ss chiafrø
  • 1 dl usøtet soyamelk
  • 1-2 dl vann, etter ønsket konsistens

Processed with VSCO with hb1 preset

Jeg tilsetter nesten alltid linfrø og/eller chiafrø i smoothiene mine, da disse er rike på omega-3, en essensiell fettsyre som omdannes til antiinflammatoriske signalstoffer i kroppen. De er altså betennelsesdempende, og holder kroppen frisk! Disse stoffene er viktig å få i seg, og det er spesielt viktig å fokusere på for veganere som meg, da vegetabilske omega-3-kilder ikke omdannes til de antiinflammatoriske signalstoffene i like stor grad som fra marinekilder som fet fisk (laks, ørret) eller tran. Derfor prøver jeg å innta linfrø eller chiafrø hver eneste dag! Andre kilder til vegetabilsk omega-3 er linfrøolje, valnøtter, alger som nori eller kombu, grønne bladgrønnsaker osv.